Positief kritisch over ambtenaren

I ambtenaar 1.0

januari 31st, 2008 Posted in Zelfbevlekking

I ambtenaar 1.0Vandaag heb ik op uitnodiging van het Ministerie van BZ&K de werkconferentie over de ‘Ambtenaar van de toekomst’ bijgewoond. In de deelconferentie ‘ambtenaar 2.0’ mocht ik de case ‘I ambtenaar’ presenteren en ook in de slotceremonie ontbrak het niet aan goede exposure voor I ambtenaar.

Guusje Ter Horst, Klaas de Vries, Adjiedj Bakas, Arthur Docters van Leeuwen, professoren, hoogleraren, senatoren, SG’s en vele andere hotemetoten sproeiden gedurende de middag een waterval van trends, competenties, ethiek, verwachtingen over de honderden aanwezige ambtenaren, bestuurders, ondernemers en pers heen. Conclusie was dat we best een ideale ambtenaar kunnen beschrijven, maar dat de overheid niet in staat is een omgeving te creëren waarin die 2.0 kan excelleren. 

Maar hoe zit dat eigenlijk met de ‘I ambtenaar 1.0’? Waar moet die eigenlijk aan voldoen? Ik heb alvast een voorzetje gedaan in de poll. Aanvullingen in de comments graag.       

Post a Comment