Positief kritisch over ambtenaren

Foute ambtenaren

mei 27th, 2008 Posted in Foute ambtenaren, Nieuws

Met dank aan www.waldnet.nlVandaag las ik dit bericht op GeenStijl en bedacht me dat ik ook maar eens een blogje moest gaan wijden aan (ex)collega’s, die verre van I ambtenaar zijn.

Ik heb het dan over foute agenten,  justitietoppers die de verkeersregels aan de laars lappen en wat dacht je van de erfenisagent. Natuurlijk zijn zij niet representatief voor onze beroepsgroep, maar ik vind dat wij net iets meer ons best moeten doen dan de gemiddelde burger als het om het naleven van de regels gaat.

Wil jij je verhaal kwijt over misstanden in jouw werkomgeving? Dan kun je dat – tot Guusje het beter geregeld heeft –  hier melden.

 1. 2 Responses to “Foute ambtenaren”

 2. By gorissen on mrt 17, 2013

  ik heb in het dorp te maken met een BOA die niet deugt. Maakt bekeuringen die ik niet kan weerleggen. Die een zaak tegen mij in elkaar knutselt die ik moeilijk kan weerleggen. Probeer maar eens te zeggen dat het niet zo is geweest als deze ambtenaar het zegt. Wie wordt er gelooft BOA of een ambtenaar. Gelukkig kan ik nu aantonen dat ambtenaar fout is maar die wordt nu beschermt door zijn colleg´s dus ik blijf lastig gevallen worden.
  Kan ik daar tegen iets doen? Dat hij foute bekeuringen in elkaar knutselt kan ik bewijzen maar hoe kom ik van die corrupte ambtenaar af?

 3. By Maarten on mrt 18, 2013

  Wat een vervelende situatie.

  Je kan je klachten altijd richten aan B&W en/of raad van de betreffende gemeente. Soms is er ook integriteitscoördinator waar je terecht kan.

  Je kan je het ook bij de Onderzoeksraad Integriteit Overheid melden of bij het Bureau voor Integriteit Nederlandse Gemeenten (BING): http://www.onderzoeksraadintegriteitoverheid.nl/onderzoek/melden-vermoeden-misstand/
  http://www.bureauintegriteit.nl/site/pages/onderzoek.php?pag_id=56

  Ik hoop dat je hiermee geholpen bent.

  groeten,
  Maarten

Post a Comment