Positief kritisch over ambtenaren

De ambtenaar als superheld

november 16th, 2008 Posted in Nieuws

SuperambtenaarBinnenlandsbestuur presenteerde van de week een rapport waarin gesteld wordt dat we bij de werving van nieuw personeel de term ‘ambtenaar’ slechts met mate dienen te gebruiken, omdat het potentiële collega’s af zou schrikken.

Ik ben het hier niet mee eens, omdat ze namelijk voorbij gaan aan een belangrijke marketingles. Maak gebruik van je zwakheden en presenteer die met een dosis humor. Kijk maar hoe ze dat bij Skoda doen. Daar wilde je vroeger niet dood in gevonden worden.

Presenteer ons dus als superhelden en benadruk juist op een overdreven manier dat het retecool is om ambtenaar te zijn. En zelfs een superheld kan best wat flirtlessen gebruiken.  

 1. 2 Responses to “De ambtenaar als superheld”

 2. By Lotte on nov 25, 2008

  Idd…retecool!!

  “Een functie als ambtenaar wint flink aan populariteit, blijkt uit cijfers van Intelligence Group. Het aantal Nederlanders dat de overheid aantrekkelijk vindt als werkgever, steeg in oktober met 30 procent ten opzichte van het kwartaal ervoor.” (bron:DePers.nl)

  Hadden we eerst de “ambtenarendag”, omdat er blijkbaar een verkeerd beeld over ons bestaat. Vervolgens mocht ineens het woord “ambtenaar” niet meer gebruikt worden in vacatures. Het zou te een te negatief beeld hebben. En wat schertst mijn verbazing…Nog geen week later staat in de krant “Ambtenaar is weer cool!”

  Hoezo niet dynamisch?!

 1. 1 Trackback(s)

 2. dec 27, 2017: I ambtenaar » Blog Archive Te koop: I AMbtenaar - I ambtenaar

Post a Comment