Positief kritisch over ambtenaren

Saai hier hè

augustus 3rd, 2009 Posted in Mededelingen

StudieverlofErg saai hier hè de laatste tijd. Ik weet het en dat zal de komende maand nog wel zo blijven. Waarom dat zo is? Heel simpel, 1 september is de deadline voor het aanleveren van mijn Masterproof ter afsluiting van mijn Master of Real Estate opleiding aan de Amsterdam School of Real Estate. Een integrale vastgoed managementopleiding, waar ik de afgelopen twee jaren nogal wat vrije tijd in heb gestoken. Alleen vrije tijd? Ok, ok, ook wat studieverlof en ja mede door jullie betaald (waarvoor dank overigens).

De komende maand zal ik ieder vrij uurtje daarin gaan stoppen om de deadline te kunnen halen. Eén dag te laat betekent dit jaar niet afstuderen, geen titel en een grote teleurstelling bij mijzelf, mijn werkgever en vele anderen.

Of ik wellicht eerder had kunnen beginnen? Vast wel, maar op tijd ergens mee beginnen is niet zo mijn ding en funest voor mijn productiviteit. Voel ik dan geen druk op mijn schouders? Ja natuurlijk, maar dan presteer ik het beste heb ik gemerkt. Dat was vroeger al zo op de middelbare school, later op de UvA en dat geldt nu blijkbaar nog steeds.

Neemt niet weg dat ik soms wel zou willen dat de tijd een sprongetje maakte tijdens mijn slaap. Dat ik morgen wakker zou worden en dat het dan woensdag 2 september zou zijn, of -nog beter- medio november, omdat ik de Masterproof dan op tijd ingeleverd en verdedigd zou hebben. Wat een heerlijk euforisch beter-dan-sex-gevoel zou dat geven. Niet eens zozeer vanwege het afronden op zich, maar vooral ook vanwege het wegvallen van dat had-ik-niet-nog-iets-aan-mijn-studie-moeten-doen-gevoel, dat al twee jaar aan mij knaagt.

Daarom de komende tijd weinig blogjes hier van mijn hand. Dat hoeft jullie er natuurlijk niet van te weerhouden gewoon wat blogjes naar me te mailen. Goed, deal! Dan doe ik nu mijn ogen dicht.

  1. 2 Trackback(s)

  2. sep 3, 2009: I ambtenaar » Blog Archive » Eind in zicht
  3. dec 26, 2009: I ambtenaar » Blog Archive » 2009 war einmal

Post a Comment