Positief kritisch over ambtenaren

UCA

mei 1st, 2011 Posted in Gastblog, Undercover Ambtenaar

Aangenaam, u kent mij niet. U ziet mij niet, u hoort mij niet. Ik kom niet langs in het achtuurjournaal. Mijn foto staat niet levensgroot op de voorpagina van uw ochtendkrant. U zou zelfs kunnen denken: hij bestaat niet.

Ik besta. Ik vul zelfs uw kranten en het journaal. Niet met mijn verschijning, uiteraard, maar wel met mijn werk. De brieven die de Minister naar de Kamer stuurt, zijn van mijn hand. Het antwoord op Kamervragen is door mij gegeven. De ideeën van de Minister worden door mij uitgewerkt, zijn beslissingen neemt hij op basis van mijn advies, en het beleid waartoe hij heeft besloten, wordt door mij uitgevoerd en gecontroleerd.

Maar mijn naam staat er nooit onder. Niet dat ik dat erg vind: als Rijksambtenaar heb ik gekozen om te werken op de achtergrond. Ik ben een mens, net als u, maar ik blijf anoniem. Ik ben dik, dun, man, vrouw, allochtoon, autochtoon, oud, jong, overal en nergens.

Ik ben Undercover Ambtenaar; UCA voor intimi. Aangenaam.

Post a Comment