Positief kritisch over ambtenaren

De Koningin en ik

mei 10th, 2011 Posted in Gastblog, Undercover Ambtenaar

Gekleed in oranje, met een oranjetompouce voor mijn neus, en nog een beetje moe van de Koninginnenacht ervoor,   zat ik 30 april voor de televisie. En ja hoor, daar was ze: onze Koningin. Ik ben, dat mag u best weten, best een beetje fan van onze Koningin. Vroeger, toen ik klein was, wilde ik zelf eigenlijk Koningin worden. Maar ja, ergens na de twintigbegin je je toch te beseffen dat je voor sommige van de beroepen op je to-be-lijstje essentiële eigenschappen mist. Zo heb ik me er uiteindelijk bij neergelegd dat het voor iemand die niet geboren is als vechtschildpad heel moeilijk zal zijn om ninja turtle te worden.

De Koningin spreekt zelden tot haar volk. Ze hoeft ook helemaal niet te praten om een boodschap over te brengen. We schrokken ons allemaal wild toen vorig jaar tijdens Dodenherdenking op de Amsterdamse dam paniek uitbrak, maar toen de Koningin daarna met rechte rug weer haar plaats innam, en bemoedigend glimlachte, haalden we allemaal weer opgelucht adem.

Ik voel me wel een beetje verbonden met de Koningin. Samen staan we voor continuïteit en zorgvuldige afwegingen, zonder politieke kleur. Ik doe dat aan het begin van beleid, als het beleid wordt uitgewerkt op het ministerie, en de Koningin doet dat aan het eind, als ze haar handtekening onder een wet zet. Dus oké, mijn jeugddroom om Koningin te worden is niet uitgekomen, maar ik werk wel, net als de Koningin, voor volk en vaderland!

Post a Comment