Positief kritisch over ambtenaren

Tot op een onverwacht moment

juni 23rd, 2011 Posted in Gastblog, Undercover Ambtenaar

Het leven van een undercover ambtenaar heeft zo zijn eigen karakteristieken. Zoals u weet, ben ik overal en nergens. Ik zit naast u op een verjaardagsfeestje, tegenover u in de trein. U ziet mij wel, en toch ziet u mij niet. Ik besta op online accounts, visitekaartjes en boomerangkaarten, ik verschijn in youtubefilmpjes. U ziet mijn sporen, maar niet mijn persoon.

Ik ben me ervan bewust dat ik nogal aanwezig was de laatste tijd. Nu wordt het me te heet onder de voeten: het wordt tijd weer even een low-profile aan te nemen. Onderduiken is nu eenmaal onderdeel van het undercoverbestaan.

Ik heb voorlopig mijn taak volbracht: ik heb reuring en discussie gebracht over het imago van rijksambtenaren. Het werd me door sommigen wel, en door anderen niet in dank afgenomen. Ik heb een eerste aanzet gedaan, en trek me nu even terug, om toe te kijken wat er gebeurt. Maar denk niet dat ik weg ben: af en toe zal u nog een glimp van mij opvangen, en wanneer u het het minst verwacht, kan ik plotseling weer terug zijn.

Dit was de Undercover Ambtenaar; UCA voor intimi. Het was me een genoegen. Tot op een onverwacht moment.

Post a Comment