Positief kritisch over ambtenaren

Eerste lustrum I ambtenaar!

januari 3rd, 2012 Posted in Mededelingen, Zelfbevlekking

Vandaag exact 5 jaar geleden ben ik I ambtenaar gestart omdat ik vond dat ons imago wel een positieve boost kon gebruiken. Ik was en ben nog steeds trots op mijn werk voor de publieke zaak en wilde daar best volmondig voor uitkomen. Allereerst via de community op Hyves. Dat bleek een gouden zet en we groeiden mede door een fikse ruzie goed gesprek met mijn Amsterdamse collega’s tot een gemeenschap van bijna 3500 ambtenaren. Door de opkomst van Facebook en Twitter en de grote ontHyving die dat met zich meebracht, is de community inmiddels geslonken tot bijna 2500 leden.

Omdat Hyves toen nog redelijk beperkte mogelijkheden had, startte ik eind 2007 deze weblog. Het gaf mij de mogelijkheid om mijn kritische blik op de overheid en ambtenaren in het bijzonder te ventileren. Wel op een positieve en hopelijk humoristische wijze. Mijn eerste kattebelletje ging over onze favoriete bezigheid. Mijn laatste over de foutste ambtenaren van 2011.

Voor bloggen heb je tijd en inspiratie nodig. Omdat het mij daaraan ontbrak stapte ik over op het microbloggen. Daardoor is het veel gemakkelijker en vooral ook leuker om op de hoogte te blijven van wat er zoal speelt in de publieke sector en met individuele collega’s in Nederland en België. Voel jij je geroepen het (ambtenaren)volk toe te spreken via mijn blog? Laat het even weten, want medebloggers zijn altijd welkom!

Wie jarig is moet natuurlijk trakteren, zeker als het een lustrum betreft! Daarom geef ik leuke goodies weg aan diegene die de leukste ambtenarengrap onder deze blog weet te posten. De drie leukste krijgen een I ambtenaar goodiespakket. En omdat het ons eerste lustrum is geef ik ook nog een restpartijtje I ambtenaar T-shirts weg. Zo rol ik.

Laat ik zelf maar het goede voorbeeld geven…..Waarom heeft iedereen toch wat tegen ambtenaren? Ze doen toch niets.

UPDATE  (4 jan) 

Na een urenlange vergadering, opschalen, klankborden en evalueren zijn we tot een gouden middenweg oplossing gekomen. Jurian, René en S. Kouwenhoven winnen het I ambtenaar goodies pakket. Connie, Karin, Hans en Peter winnen zo’n fantastisch I ambtenaar T-shirt. Alle winnaars hebben inmiddels bericht gekregen.

Over de uitslag kan uitvoerig worden gecorrespondeerd.

 1. 7 Responses to “Eerste lustrum I ambtenaar!”

 2. By S. Kouwenberg on jan 3, 2012

  Er komt een man een werkkamer met ambtenaren binnenstappen en zegt: “Goh, wat hebben jullie veel vliegen op kantoor!” De ambtenaar antwoordt: “Ja, 89 meneer.”

 3. By Jurian on jan 3, 2012

  Een autoverkoper probeert in de gunst te komen bij een hoofdambtenaar en biedt hem een gratis auto aan. “Dat kan ik niet aannemen”, zegt de ambtenaar, “het zou in strijd zijn met de ambtelijke gedragscode.” De verkoper denkt even na en zegt: “Ik kan u de auto aanbieden voor 45 euro”. Zegt de ambtenaar: “Fantastisch, ik neem er twee!”

 4. By Peter Beelen on jan 3, 2012

  Waarom heeft een gemeentehuis houten kozijnen. Dan werkt er tenminste nog iets….

 5. By Hans on jan 3, 2012

  Echtgenote van ambtenaar”: “Wat ben je laat?”
  Ambtenaar: “Sorry, ik moest overwerken tot 17.00 uur”

 6. By René Kerkwijk on jan 3, 2012

  Twee dingen:
  1.
  Ik ben wel geïnteresseerd om op het blog af en toe een bijdrage te leveren. Ik ben ook zo’n trotse ambtenaar die met veel genoegen werkt voor de publieke zaak. En die zich ergert en vermaakt aan/ over de beeldvorming over ambtenaren en tegelijk ook begrijpt waar die beeldvorming vandaan komt.

  2. Een grap
  Komt een ondernemer mee op een afdeling van ambtenaren en vraagt aan de leidinggevende:”Hoeveel mensen werken hier eigenlijk?” “Ongeveer de helft.” is het antwoord.

 7. By Connie Bonnie on jan 3, 2012

  Waarom is 21 maart uitgeroepen tot de dag van de ambtenaar?
  Dan is de winterslaap voorbij en begint de voorjaarsmoeheid.

 8. By Karin on jan 3, 2012

  Waarom is er in de gang van het stadhuis een middengeleider neergezet?
  Zodat de ambtenaren die later binnen komen niet opbotsen tegen de ambtenaren die vroeg naar huis gaan.
  Maar al snel is de geleider weggehaald. Wat bleek…… Geen gevaar, het waren dezelfde ambtenaren.

Post a Comment