Positief kritisch over ambtenaren

Heb jij ook een negen tot vijf mentaliteit?

mei 21st, 2012 Posted in Mededelingen, Reclame

I ambtenaar is sinds vorige week ambassadeur geworden van de Nacht van Het Nieuwe Werken. Het Nieuwe Werken (HNW) hoor ik jullie mompelen, is dat niet heeeeeel erg 2011? Nou nee hoor, daar zijn dus een aantal jonge mensen heel erg enthousiast mee bezig om het meer dan een holle frase alleen te laten zijn.

In de nacht van 15 op 16 juni organiseren zij daarom de Nacht van het Nieuwe Werken. Van zonsondergang tot zonsopgang belééf jij samen met een groep van 150 enthousiastelingen HNW. Working nine to five.

Tijdens de Nacht geldt: niets moet, alles mag! De hele Nacht staat in het teken van vrijheid, innovatie, samenwerking en inspiratie! Ineke van Gent (initiatief wet ‘Flexibel Werken’) zal de Nacht van Het Nieuwe Werken openen in Seats2Meet Strijp-S te Eindhoven.

Vier denktanks met maatschappelijke thema’s staan tijdens de Nacht centraal. De denktanks gaan niet over HNW, maar zijn gestoeld op de methode van HNW. Je zult tijdens de Nacht buiten de traditionele structuren denken en bewegen en in nieuwe vormen de samenwerking opzoeken om op interactieve wijze tot oplossingen te komen. De opdrachten worden begeleid door ervaren mediators en geformuleerd op basis van de volgende vier thema´s:

 • De overheid en serviceconcepten
  Omdat Starbucks eigenlijk ook alleen maar koffiebonen verkoopt
 • Jng ZPP’er zkt uidg arbeidsrl vr max 3-5 jr
  Arbeidsmigratie als secundaire arbeidsvoorwaarde
 • De onderwijsrevolutie
  Wat ik later weten wil…
 • Dirigent voor een duurzame consument
  De creatie van een postbus 51-campagne tegen voedselverspilling

Behalve de industriële locatie S2M Strijp-S is er in de Nacht ook een mobiele locatie beschikbaar, de Inspiratiebus, waarin enkele gemeenten een HNW-vraagstuk neerleggen die ook jou aan nieuwe inzichten kan helpen (denken).

Naast de denktanks krijgen jullie inspiratieshots door o.a. Jan Willem Alphenaar (crowdsourcing), Gloria Geschiere (co-creatie) en Gemeentesecretaris Jan van Ginkel (innovatief dienstverleningsconcept). Bovendien is er een orkest aanwezig als metafoor voor leiderschap en samenwerking.

Om de energie tijdens de Nacht vast te houden is er ook ruimte voor een lesje Zumba, een workshop Energy Food, een potje HNW-bingo en nog veel meer verrassende activiteiten! Mocht je daardoor nog niet wakker kunnen blijven, dan is het maar goed dat Red Bull één van de sponsoren is.

Ter afsluiting van de Nacht worden jullie getrakteerd op een heerlijk ontbijtje! Hoe heb jij je eitje het liefst?

De Nacht van Het Nieuwe Werken is voornamelijk bedoeld voor professionals uit de publieke sector. Dit zijn nieuwsgierige teamplayers creatieve oplossingen zoeken in hun werk en constant opzoek zijn naar nieuwe kennis en uitdagingen.

Maak van je werk een feestje! Aanmelden doe je HIER.

Post a Comment