Positief kritisch over ambtenaren

Eva (8), jongste politieagente van NL

januari 8th, 2016 Posted in Ambtenaar in beeld

EvaIn het overzicht van gisteren stonden onze geüniformeerde vrienden er nog wat flets op, maar dat hebben ze weer helemaal goed gemaakt vanwege Eva. Eva is een meisje van 8 jaar, die in groep 3 zit en heel graag bij de politie te paard wil. Zo graag zelfs, dat ze een sollicitatiebrief stuurde naar het korps in Haarlemmermeer. Die was hier zo van gecharmeerd, dat de commissaris zelf de sollicitante uitnodigde op het bureau in Hoofddorp.

Deze week was het zover en kwam ze solliciteren bij de politie Haarlemmermeer. Het sollicitatiegesprek werd o.a. gevoerd met de teamchef van het basisteam politie Haarlemmermeer en een tweetal collega’s van de bereden politie van de Landelijke Eenheid. Uit het verslag dat de politie op Facebook zette blijkt dat Eva een ontzettend leuke dag heeft gehad. De dag werd afgesloten met een groepsfoto en Eva kreeg een aantal cadeaus mee, waaronder een echt hoefijzer van een politiepaard.

De sollicitatie is niet onopgemerkt gebleven. Diverse media hebben er over bericht en ook op social media zijn de reacties louter positief. Zelf zegt de politie in Haarlemmermeer er het volgende over:

Op een ludieke en uitzonderlijke manier hebben wij Eva vandaag in het zonnetje gezet. Niet eerder hebben wij als basisteam Haarlemmermeer een sollicitatiebrief van een kind ontvangen. Een mooi initiatief bij de start van een nieuw jaar, is onze achterliggende gedachte geweest. Mocht er in de toekomst een open dag worden gehouden dan zijn andere kinderen met hun ouders uiteraard ook welkom!

Wil jij later bij de politie werken? Kijk dan op deze of deze site. Daar vind je ook een filmpje over een training van de bereden politie.

Post a Comment