Positief kritisch over ambtenaren

Tweede lustrum I ambtenaar

januari 3rd, 2017 Posted in Zelfbevlekking

Vandaag vieren we het tweede lustrum van I ambtenaar! Precies tien jaar geleden startte ik met de I ambtenaar community op wijlen Hyves en snelden we in een recordtijd naar een bloeiende gemeenschap van 3.500 leden. Kort daarna volgden deze website, Twitter, Linkedin en Facebook. In die 10 jaar schreef ik met meerdere gastbloggers bijna 300 blogs en zelf op Twitter iets meer dan 8.000 microblogs. Blogjes werden naast Linkedin ook gepubliceerd op Ambtenaar 2.0 en op deAmbtenaar.nl.

Hoogtepunt van afgelopen jaar was de Ambtenaar 2.0 Dag, die ik naar Hoofddorp had weten te halen, nadat ik vorig jaar zelf de A2.0 Dag had bezocht in Den Bosch. Samen met mijn collega’s, de stichting Ambtenaar 2.0, vele workshopgevers en de meer dan 400 deelnemers hebben we er een topdag van gemaakt in ons prachtige Cultuurgebouw. Voor het eerst had de A2.0 Dag een thema: ‘werken vanuit de bedoeling’. Wil je weten wat we daar mee bedoelen, bekijk dan deze animatie. Voor 2017 wordt nog gezocht naar een gastorganisatie. Ik kan het alleen maar aanraden.

Komend jaar zou maar zo het laatste jaar van I ambtenaar kunnen zijn, onder mijn verantwoordelijkheid. Ik begin aan mijn 15e jaar werken aan de publieke zaak voor gemeente Haarlemmermeer. Ondanks dat ik het nog erg naar mijn zin heb in mijn huidige baan als projectmanager ben ik toe aan iets anders en misschien maak ik wel de overstap naar de markt, mogelijk als zelfstandige. Ik weet wat ik leuk vind om te doen en ik ga de komende maanden onderzoeken in welke vorm ik dat ga gieten. Ik zal jullie op de hoogte houden.

 

Post a Comment