Positief kritisch over ambtenaren

Baan opgezegd

juli 9th, 2017 Posted in Maarten, Mededelingen, Zelfbevlekking

Soms lopen zaken net even anders dan je vooraf denkt. In dit geval is anders gelukkig veel beter. Had ik net de goedkeuring binnen voor het starten van mijn eigen bedrijf ‘Ter Horst Projecten, intermediair markt en overheid’ naast mijn werk voor de gemeente Haarlemmermeer, is mijn eerste klus gelijk een schot in de roos. Vanaf 4 september ga ik voor een jaar 3-4 dagen in de week als programmamanager bij de gemeente Den Haag aan de slag voor ‘De Kust Gezond‘ in Scheveningen. Voldoende zekerheid om mijn baan helemaal voor op te zeggen en dat is wat ik heb gedaan.

Daarmee komt een einde aan mijn loopbaan bij de gemeente Haarlemmermeer. Ik kan me mijn eerste werkdag (14 oktober 2002) nog goed herinneren. Er stonden bloemen klaar op mijn bureau, want toen had je nog een eigen bureau. Ik werd beneden opgehaald door secretaresse Brigitte en kamergenoten Danny en Erik-Joost verwelkomden me in een walm van hun sigarettenrook. Er zat een sticker op het raam met de tekst ‘Roken, daar komen we samen wel uit’. Zelf rookt ik toen ook nog.

In die bijna 15 jaar heb ik ontzettend veel geleerd. Over hoe politiek werkt en soms ook niet. Over beleid en uitvoering, verandermanagement, goede én slechte ambtenaren, project-, proces-, en programmamanagement, woningbouw, bedrijfsverplaatsingen, ontwikkelaars en beleggers, verwervingen, infrastructuur, toekomstvisies, transformaties, gebiedsontwikkelingen, mainport Schiphol, participatie, glastuinbouw, de stelling van Amsterdam, omgevingsmanagement, goed én slecht management, bedrijventerreinen en kantorenlocaties, duurzaamheid, centrumontwikkelingen, parkmanagement, omgevingsmanagement, ondernemingsraden en zo veel meer.

Ik heb van mijn werkgever vele cursussen, trainingen en symposia mogen volgen en bijwonen. Ik heb mijn Master in Real Estate behaald en ik mocht me jarenlang door topper Inez laten coachen. Dit heeft van mij een betere professional gemaakt, maar ik ben er als mens ook van gegroeid.

Inmiddels heb ik mijn eerste dagen voor Den Haag al gewerkt. De komende weken draag ik mijn werk in Haarlemmermeer over en ga ik van mijn laatste vakantiedagen genieten met Eva en Stella. Woensdag 9 augustus trek ik de deur achter me dicht in Hoofddorp en Badhoevedorp. De deur van Ter Horst Projecten staat inmiddels wagenwijd open en wellicht zien ze me weer in Haarlemmermeer, aan de andere kant van de tafel.

Post a Comment